Maling av beste kvalitet

Om Sadolin

AkzoNobel er verdens største malingskonsern, og er en ledende produsent av spesialkjemikalier, byggelim og limesystemer. Vi forsyner bedrifter og privatpersoner over hele verden med innovative produkter, og brenner for å utvikle bærekraftige løsninger for kundene våre. Vi blir stadig rangert som et ledende foretak innenfor bærekraftig utvikling. Med hovedkontor i Amsterdam i Nederland, er vi virksomme i mer enn 80 land, der våre 55 000 engasjerte medarbeidere leverer Tomorrow’s Answers Today™

Vi har mer enn 200 års samlet erfaring, ikke bare i å utvikle og produsere maling, men også med å tilby skreddersydde løsninger for våre kunders skiftende behov. Våre innovative evner og internasjonale rekkevidde er vår styrke. Miljøansvaret er en sentral del av utviklingen av vårt høyteknologiske produktsortiment. Vi leverer mye mer enn maling til våre kunder, takket være sterke varemerker, uovertruffen teknologi, service og distribusjon, sammen med vår fokus på kontinuerlig utvikling av produkter, konsepter og tjenester.

I Sege utenfor Malmö har AkzoNobel et stort anlegg for utvikling og produksjon av maling, lakk og sparkel. AkzoNobel Decorative Coatings, med varemerkene Sadolin, Nordsö, Cuprinol og Hammerite, er et av Sveriges ledende malingsforetak mot både proff- og privatmarkedet.

Sadolins historie startet i 1777, da Jacob Holmblad fikk kongelig tillatelse til å etablere en tekstilfargefabrikk i Danmark. Virksomheten drev med maling og lakk, og var fremgangsrik gjennom tre generasjoner. I 1912 gikk Holmblads firma sammen med Gunnar A. Sadolin, en ung og eksperimentvillig forretningsmann.

Sadolin er imidlertid et relativt nytt varemerke i Norge, og ble lansert her i 2004. Varemerket har derimot vært på markedet i mange andre land med en rekke ulike produkter gjennom mange år. Sortimentet i Norge omfatter malingsprodukter for innendørs- og utendørs bruk, og produktene markedsføres i første rekke mot privatmarkedet.

Vår visjon: ”Inspirere mennesker til å male og beskytte sin hjem og hus. Høyne livskvaliteten ved hjelp av farger”.